Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/02/2003

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ και για τη στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ σχετικά με τα συλλαλητήρια κατά του πολέμου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και ο Νίκος Βούτσης, Υπεύθυνος Τύπου του κόμματος έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Είδα τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μια σειρά από θέματα, τα οποία δεσπόζουν στον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Μεταξύ αυτών και το πρόβλημα της κατάστασης, η οποία υπάρχει, στον τομέα της ενημέρωσης, της πληροφόρησης και των ΜΜΕ.

Εμείς, από την πλευρά του ΣΥΝ, αρνούμαστε το μέτρο της δημοκρατίας μας να ταυτίζεται από την μέτριση της τηλεθέασης. Αρνούμαστε το πολιτικό μας σύστημα να μετατρέπεται σε τηλεοπτική δημοκρατία και ορισμένες φορές, έστω και για λίγο, σε βασιλευόμενη τηλεοπτική δημοκρατία. Είναι ανάγκη να υπάρξει τάξη και δημοκρατική ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να εφαρμοστούν οι νόμοι, να υπάρχουν δεσμευτικές αρχές δεοντολογίας και αυτορρύθμισης για να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται, και προκαλεί και τη δημοκρατική ευαισθησία της κοινής γνώμης και την αισθητική και τον πολιτισμό μας.

Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την περίοδο που ένας πόλεμος, ολοένα και περισσότερο, πλησιάζει. Σε αυτήν την περίοδο που η βαριά σκιά ενός ακόμα εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας δικαιολογημένα αναστατώνει λαούς και κοινωνίες. Θέλουμε να εκφράζεται η θέληση των πολιτών και των λαών όλου του κόσμου και να μην αποπροσανατολίζεται, μέσα από εικονικές σκηνοθεσίες, αυτή η μεγάλη αξίωση των λαών όλου του κόσμου εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης.

Είναι περίοδος κρίσιμη, δοκιμάζονται πολλά πράγματα για τον λαό μας, για τη χώρα μας και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Επιβάλλεται, σε αντιστοιχία με τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα της εποχής μας, να λειτουργούν όλοι οι θεσμοί, και όλες οι δομές του δημόσιου βίου της χώρας".

To Γραφείο Τύπου