Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2010

Δήλωση της Σ. Παπαδόγιαννη, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ Υπεύθυνης του Τμήματος Υγείας, σχετικά με τους συντασσόμενους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων

Το τελειωτικό χτύπημα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ετοιμάζεται να δώσει  ο κ. Λοβέρδος,  ο οποίος πιέζει ασφυκτικά τα Νοσοκομεία της χώρας, που αυτή την περίοδο συντάσσουν τους προϋπολογισμούς  του 2011, να περικόψουν τις δαπάνες λειτουργίας τους  έως και 50%.

Η σχεδιαζόμενη αιματηρή περιστολή των δημόσιων δαπανών υγείας σε συνδυασμό με την εκχώρηση του συστήματος προμηθειών των Νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα, που στην ουσία θα ασκεί το management των νοσοκομείων, θα οδηγήσει σε νέες δραστικές περικοπές των ήδη υποβαθμισμένων παροχών υγείας. Πρόκειται για ακραίες αντικοινωνικές πολιτικές που  δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες στο χώρο της υγείας, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Μόνο η παλλαϊκή αντίσταση και  η πάλη για την ανατροπή του μνημονίου μπορεί να αναχαιτίσει την κοινωνική εξαθλίωση που επιφυλάσσουν στα λαϊκά στρώματα  η τρόικα και ελληνική κυβέρνηση. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοδευτική πορεία στον τόπο.

To Γραφείο Τύπου