Skip to main content.
03/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δήλωση Αλέξη Μητρόπουλου για K.A.Π.Η.

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ¨ αποτελούμενη από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Δημήτρη Τσουκαλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξη Μητρόπουλο, επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ του Νέου Ηρακλείου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Ο διάσημος Καθηγητής Τζέημς Γκαλμπρέιθ, που προσκλήθηκε από τον πρωθυπουργό να δώσει τις συμβουλές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, έγραψε («Κ.Ε.»-Le Monde Diplomatique, 27-6-2010) ότι στη σύσκεψη των αρχών Ιανουαρίου για την ελληνική οικονομία «...ένας αξιωματούχος του ΔΝΤ εξήγησε με απότομο τρόπο στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οφείλει να ξηλώσει το κοινωνικό κράτος...».

Το ξήλωμα αυτό άρχισε από την απορρύθμιση του ασφαλιστικού και εργασιακού συστήματος και θα συνεχιστεί, κατά το πνεύμα και το γράμμα του Μνημονίου, και στα άλλα υποσυστήματα του Κοινωνικού Κράτους.

Ένα από αυτά είναι τα ΚΑΠΗ, που ρίζωσαν στη συνείδηση του Λαού και προσέφεραν ψυχολογική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική βοήθεια στους απόμαχους της εργασίας, συνταξιούχους γονείς μας. Επειδή όμως ο θεσμός αυτός είναι δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου και η κατάργησή τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ολοσχερής αναίρεση, ακόμη και του παρελθόντος του, οι επικυρίαρχοι -για να μην χάσει η κυβέρνηση και το τελευταίο ίχνος νομιμοποίησης- επιστρατεύουν τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ και των δανειστών μας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να το υπενθυμίσει.

Είναι βέβαιο ότι τα ΚΑΠΗ παίρνουν παράταση ορισμένων εβδομάδων για να περάσει το κρίσιμο διάστημα των εκλογών. Αλλά όλοι οι συνταξιούχοι μας έχουν αντιληφθεί  ότι επέρχεται η γρήγορη κατάργησή τους και η ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων, μετά τις αναλογιστικές μελέτες. 

Ελπίζω ότι σύσσωμος ο Λαός, και κυρίως οι συνταξιούχοι μας, δεν θα δώσουν τη χαρά στους δανειστές και στους εγχώριους εκτελεστές των εντολών τους να προβούν σʼ αυτό το ανοσιούργημα.