Skip to main content.
03/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δήλωση Αλέξη Μητρόπουλου για ΟΤΕ

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ¨ αποτελούμενη από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Νίκο Βούτση τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Δημήτρη Τσουκαλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέξη Μητρόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε:

Ο ΟΤΕ, ως όμιλος εταιριών τεχνολογίας αιχμής, κατέχει στρατηγική θέση  στην ανάπτυξη των συντελεστών της παραγωγής και της ελληνικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επανέλθει υπό ελληνικό δημόσιο έλεγχο, ώστε να ενταχθεί στη νέα ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική.

Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να γίνει εργαστήριο έρευνας και καινοτομίας στους τομείς δραστηριότητάς του και να απορροφήσει πολλούς Έλληνες επιστήμονες. Το εργασιακό του καθεστώς θα πρέπει να επανέλθει στο σύστημα της πλήρους και ασφαλισμένης απασχόλησης ως προς όλους τους εργαζομένους (παλαιούς και νέους), ώστε, αφενός μεν να αξιοποιήσει παραγωγικά όλο το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, αφετέρου δε, να αποτελέσει πρότυπο και για τα εργασιακά συστήματα του ιδιωτικού τομέα.

Είναι καιρός πλέον να σταματήσει ο κατήφορος της διεθνούς αλλοτρίωσής του και της απορρύθμισης του εργασιακού του συστήματος, κάτι που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο σημερινός πρωθυπουργός.-