Skip to main content.
03/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ: Περιοδεία στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 Δελτίο Τύπου

Περιοδεία στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.) έκανε σήμερα ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης μαζί με υποψήφιους του περιφερειακού σχήματος «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του Ψ.Ν.Θ ο Τάσος Κουράκης συζήτησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και ψυχιατρικό προσωπικό και τόνισε ότι «όσο μεγαλώνει η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα  στον εργασιακό τομέα τόσο αυξάνονται και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των εργαζόμενων και των ανέργων.  Η ψυχική υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις συνθήκες διαβίωσης, την ποιότητα της ζωής  των πολιτών και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Άλλωστε αυτό δείχνει και η διαπίστωση μέσω ερευνών που έχουν γίνει ότι η κατά 1% αύξηση στο ποσοστό της ανεργίας ανέβασε αμέσως κατά 3% το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη ή προβαίνουν σε πράξεις αυτοκτονίας. Επίσης, ως περιφερειακή παράταξη έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι το Μνημόνιο βάζει σε ασφυκτικό κορσέ όλες τις υπηρεσίες και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και αυτό συνιστά τεράστιο κίνδυνο σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της κρίσης πλήττουν την υγεία τόσο την σωματική όσο και την ψυχική των  λαϊκών στρωμάτων».

Αύριο Πέμπτη 4/11 ο Τάσος Κουράκης θα επισκεφθεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος και το απόγευμα θα κάνει περιοδεία στο Ωραιόκαστρο.

Το Γραφείο Τύπου

Fax: 2310 238102

rizospastikiaren@gmail.com