Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με την υπαγωγή της εμπορικής αλυσίδας ΑΤΛΑΝΤΙΚ Super Market στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπαγωγή της εμπορικής αλυσίδας ΑΤΛΑΝΤΙΚ Super Market στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μεγαλοϊδιοκτήτες της Ατλάντικ ενέταξαν την επιχείρησή τους, με δικαστική απόφαση, στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, με βασικούς στόχους τους αφενός να μεταφέρουν τις συνέπειες από την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων της και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργάζεται, και αφετέρου, χρησιμοποιώντας τους ως ομήρους, για να εκβιάσει την κυβέρνηση για νέα δάνεια, επιδοτήσεις και προνόμια.

Η Ατλάντικ είναι η πρώτη εμπορική αλυσίδα που χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική, η οποία αξιοποιείται σωρηδόν κατά τη διάρκεια της κρίσης από πολλές επιχειρήσεις άλλων κλάδων (πολλές φορές, μάλιστα, δόλια) για να απαλλαγούν από θέσεις εργασίας που θεωρούν «περιττές» και από μισθολογικές τους υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο αθέμιτων και δόλιων κερδοσκοπικών πρακτικών των μεγάλων επιχειρήσεων και να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και όλες τις θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους της Ατλάντικ.

To Γραφείο Τύπου