Skip to main content.
04/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Επίσκεψή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Σχετικά με την ροεκλογική φιέστα της παράδοσης του τμήματος Τρίπολη – Αθήναιο του οδικού άξονα Κορίνθου – Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 4/11 κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος τόνισε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες στον τομέα της υγείας θα οδηγήσει σε νέες δραστικές περικοπές των ήδη υποβαθμισμένων παροχών υγείας. Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα της κατάρτισης των εφημεριών για το μήνα Νοέμβριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, οι οποίες καλύπτονται με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κατάσταση δυστυχώς θα οξυνθεί περαιτέρω με αρνητικότατες συνέπειες στην παροχή υγείας στους πολίτες της Μεσσηνίας. Γιʼ αυτό στις 7 Νοέμβρη οι Μεσσήνιοι και οι Πελοποννήσιοι πρέπει να δώσουν ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών που υποβαθμίζουν την παροχή της δημόσιας υγείας και να ενισχύσουν αποφασιστικά την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».

Σε σχέση με την προεκλογική φιέστα της παράδοσης του τμήματος Τρίπολη – Αθήναιο του οδικού άξονα Κορίνθου – Καλαμάτας, η ″Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου″ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο δηλώνει ότι:

«Χαιρόμαστε που τέλειωσε επιτέλους το μαρτύριο του Καλογερικού. Αναρωτιόμαστε όμως πού είναι το κατόρθωμά τους όταν είναι γνωστό ότι ο οδικός άξονας Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας είχε προγραμματισθεί να γίνει από το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, φθάσαμε όμως στα τέλη του 2010 και έχει φθάσει μέχρι το Λεύκτρο. Όταν το Παραδείσια – Τσακώνα, οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευσή του, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η τεχνική εταιρεία ″Μορέας″ με τη ληστρική επιβολή διοδίων, παρέδωσε το τμήμα Τρίπολη – Αθήναιο τρεις μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, και όπως είπε ο ιδιοκτήτης πολλών δρόμων στην Ελληνική επικράτεια, ″ανταποκριθήκαμε μέσα σε περίοδο κρίσης″. Δεν είπε βέβαια κουβέντα για την επιβολή διοδίων με την δημιουργία και άλλων σταθμών.

Από τη φιέστα δεν μπορούσαν φυσικά να απουσιάσουν οι κύριοι Δράκος και Τατούλης που στήθηκαν μπροστά στις κάμερες για να τονίσουν την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου!, χωρίς να αναφέρουν λέξη για το ότι ενώ πέρασαν τόσα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, ο δρόμος δεν κατασκευάστηκε, με συνέπεια να γίνει με ΣΔΙΤ και να υφίστανται οικονομική αφαίμαξη οι πολίτες που μετακινούνται οδικά, με τη δημιουργία αλλεπάλληλων σημείων είσπραξης διοδίων».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ