Skip to main content.
05/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι εργαζόμενοι στα Ατλαντικ και σε όσες επιχειρήσεις υπάγονται στο αρθρο 99 δεν μπορούν να είναι όμηροι εργοδοτικών εκβιασμών

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σήμερα οι 3.000 εργαζόμενοι στα Σ/Μ Ατλάντικ βιώνουν μαζί με άλλους χιλιάδες εργαζόμενους έναν σκληρό εργοδοτικό εκβιασμό, όπου η οικονομική κρίση και η βαθιά ύφεση που έχει δημιουργήσει η αδιέξοδη και παράλογη Κυ-βερνητική Πολιτική του Μνημονίου, προσφέρουν το τέλειο άλλοθι για σφαγια-σμό των θέσεων εργασίας και των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμά-των.

Η ολοένα και αυξανόμενη προσφυγή επιχειρήσεων στο περιβόητο άρ-θρο 99 του Ν. 3588/07 παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στα Σ/Μ Ατλάντικ και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύ-ση στην ομηρία των εργαζομένων.

Ζητάμε:

-    Ο ΟΑΕΔ να καλύπτει πλήρως και χωρίς προϋποθέσεις τους μισθούς των εργαζομένων των Σ/Μ Ατλάντικ και όλων των εταιρειών που έχουν υπα-χθεί στο άρθρο 99, με μεταφορά πόρων από τα προγράμματα της απευθείας επιδότησης των εργοδοτών σε ειδικό λογαριασμό.

-    Να απαγορεύονται οι απολύσεις καθʼ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του άρθρου 99 και να δεσμεύονται τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μετόχων, υπέρ της διασφάλισης των εργατικών δικαιωμάτων.

-    Να υπάρξει ένα πραγματικά δημόσιο τραπεζικό σύστημα που θα υπη-ρετεί την ανάπτυξη και σχέδια εξυγίανσης με κοινωνικά κριτήρια και όχι εργο-δοτικές ενισχύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Θανάσης Πετράκος