Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία, ιστορική ευκαιρία, να αποδοκιμάσει στην κάλπη την πολιτική της χρεοκοπίας, το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τις πολιτικές δυνάμεις που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε. 

Η κάλπη σήμερα θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού, της νέας μεταπολίτευσης. Από αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να απουσιάζει η ελπίδα. Για εμάς ελπίδα είναι η συνάντηση της αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο. Ελπίδα είναι να έχουμε εξελίξεις σε θετική προοδευτική κατεύθυνση για το λαό, για την κοινωνία.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή την ευκαιρία ο ελληνικός λαός δεν θα τη χάσει διότι το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης είναι αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή. Η προοπτική απεμπλοκής της χώρας μας από το μνημόνιο της εξάρτησης, της ομηρείας, της χρεοκοπίας, την προοπτική της οικονομικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας, της λαϊκής κυριαρχίας».

To Γραφείο Τύπου