Skip to main content.
07/11/2010

Δημοτική κίνηση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Δήλωση Τριαντάφυλλου Μηταφίδη

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που μας τίμησαν για μια ακόμη φορά με την εμπιστοσύνη τους. Το  μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί το στόχο μας για μια ενισχυμένη παρουσία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

 Το μεγάλο ποσοστό αποχής αποτελεί απερίφραστη  καταδίκη της κυβέρνησης του μνημονίου και των πρόθυμων συμμάχων της. Δυστυχώς η κοινωνική αγανάκτηση δεν μεταφράστηκε σε  θετική ψήφο για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Με μεγαλύτερη ορμή η «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη» θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας, τόσο στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με την κινηματική της δράση.

Καθώς η πόλη βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης και  ανυπακοής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική θα αποτελούν προτεραιότητά μας. Διαφορετικά το μέλλον θα έχει πολύ «ξηρασία».

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνέλθει η ολομέλεια της δημοτικής μας παράταξης, ώστε να καθορίσει την στάση της για το βʼ γύρο των δημοτικών εκλογών, με βάση τις προγραμματικές της αρχές και το συμφέρον της πόλης.

Από γραφείο τύπου