Skip to main content.
07/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου

Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, άνδρες και γυναίκες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Να συγχαρώ τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων εξουσίας που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο. Να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που κάναμε, τέτοιον που αντιστοιχούσε στους αξιοπρεπείς πολίτες των Αθηνών και του Λεκανοπεδίου.

Εξηγήσαμε με επιχειρήματα, με ευαισθησία και εγκυρότητα, ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί μονόδρομο για τον πολύπαθο λαό μας, ότι το μνημόνιο που προκάλεσαν τα δύο κόμματα εξουσίας καταστρέφει τον λαό, καταλύει το κοινωνικό κράτος και βυθίζει στην ύφεση την πατρίδα.

Εξηγήσαμε για τα τοπικά προβλήματα ότι είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για να ανασάνει το πολύπαθο Λεκανοπέδιο.

Είπαμε στους πολίτες ότι η αποχή τους θα χρησιμοποιηθεί από τον  πρωθυπουργό για να ερμηνευθεί ως ψήφος ανοχής για τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται τα τρία χρόνια του σκληρού μνημονίου (2011-2012-2013).

Εμείς ξεκινήσαμε μια ωραία και ελπιδοφόρα προσπάθεια. Βρεθήκαμε μαζί σοσιαλιστικές δυνάμεις με τη ριζοσπαστική Αριστερά και την οικολογική Αριστερά, διότι πιστεύαμε ότι μόνο αυτός ο χώρος, μόνο μια τέτοια συνεύρεση μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο για τον λαό μας. Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.