Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/03/2003

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για τον πληθωρισμό

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, αναφερόμενος στο άλμα του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το άλμα του πληθωρισμού ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και αναδεικνύει την αστοχία των κυβερνητικών προβλέψεων και χειρισμών.

Η πορεία του πληθωρισμού, που διαψεύδει τις καθησυχαστικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Η διεθνής αβεβαιότητα φρενάρει το σύνολο της οικονομίας. Σε σημαντικούς κλάδους και κυρίως στον τουρισμό, προβάλλει μια μεγάλη κρίση.

Οι μεγάλοι χαμένοι φυσικά είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα με ακριβότερα προϊόντα, μικρότερο εισόδημα -καθώς η κυβέρνηση προωθεί μισθολογικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό- και υψηλή ανεργία.

Τρία χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ευρώ, οι πολίτες απαιτούν πραγματική σύγκλιση και αρνούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.

΄Οσοι στα κυβερνητικά επιτελεία προετοιμάζουν νέα δέσμη μονόπλευρης λιτότητας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα πολεμικά σενάρια, οφείλουν να αναμετρηθούν με τις αστοχίες και τις αποτυχίες της ίδιας της οικονομικής τους πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου