Skip to main content.
08/11/2010

Περιφερειακή παράταξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ: Μήνυμα Κώστα Πουλάκη για τη Β' Κυριακή

Ενόψει της διενέργειας βʼ γύρου εκλογών και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο επικεφαλής του περιφερειακού αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” Κώστας Πουλάκης, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα στους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας:

«Ήδη ξεκίνησαν καλοθελητές και “σειρήνες” στη Θεσσαλία, να βιάζονται να προδικάσουν ότι ο συνδυασμός μας στο βʼ γύρο της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, θα στηρίξει τον κ. Παπατόλια ή τον κ. Αγοραστό. Εμείς θέλουμε να διευκρινίσουμε καταρχήν ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από την αρχική μας συλλογιστική και στάση, ενάντια στις επιλογές του δικομματισμού, όπως είναι και οι δύο υποψήφιοι στη Θεσσαλία.

Η κατεύθυνσή μας παραμένει η αρχική, ενάντια στον Καλλικράτη που αποτελεί την εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτόν, καθώς και στις δυνάμεις που το έχουν στηρίξει. Η ανατροπή του μπορεί και πρέπει να έρθει από την Αριστερά. Ούτως ή άλλως, το δικό μας αίτημα για καθιέρωση της απλής αναλογικής, θα έλυνε το ζήτημα από την πρώτη Κυριακή, και δε θα τίθονταν κανένα εκβιαστικό δίλημμα για το βʼ γύρο.

Δεν πρόκειται να έρθει από χρισμένες από το ΠΑΣΟΚ δυνάμεις, ούτε από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, που φορώντας αντιμνημονιακά προσωπεία, όπως η ΝΔ, προσπαθούν ακόμη και την ύστατη στιγμή να πείσουν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν στην αιρετή περιφέρεια, εφόσον εκλεγούν, θα αντιτίθεται στις κεντρικές πολιτικές επιλογές και στα σκληρά, ενάντια στην κοινωνία, μέτρα που η κυβέρνηση θα λάβει από τη 15η Νοεμβρίου.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε, ότι και την βʼ Κυριακή, θα ακυρώσουν στην πράξη αυτές τις πολιτικές που έφεραν την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω και θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στους εκπροσώπους του δικομματισμού».

Λάρισα, 08/11/2010