Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/11/2010

Συνέντευξη του Δ. Στρατούλη στο Ραδιόφωνο «Κανάλι 1 του Πειραιά» (Νίκος Μπουρσινός)

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της  Π.Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξή του σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ραδιόφωνο «Κανάλι 1 του Πειραιά» (Νίκος Μπουρσινός) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Πως εκτιμάτε τις εκλογικές επιδόσεις των ψηφοδελτίων που στήριξε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνείτε με τις εκτιμήσεις του Προέδρου του ΣΥΝ;

    Ο πρόεδρος του κόμματος το βράδυ των εκλογών με την δήλωση του έκανε μια πρώτη πολιτική ανάγνωση του αποτελέσματος. Από εκεί και πέρα συνεδριάζει σήμερα η Π.Γ. του ΣΥΝ και την άλλη εβδομάδα η ΚΠΕ του καθώς και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε τις συλλογικές μας εκτιμήσεις. Η γνώμη μου είναι ότι στα συλλογικά μας όργανα πρέπει να μας απασχολήσει και να συζητήσουμε ειλικρινά και συγκροτημένα για το ποιες ήταν οι αιτίες που είχαμε εκλογική στασιμότητα σε συνθήκες κρίσης, μνημονίου και αγανάκτησης των πολιτών για τις πολιτικές που εφαρμόζονται καθώς και σε συνθήκες συνολικής ανόδου της Αριστεράς σʼ αυτές τις εκλογές.

    Είναι σίγουρό ότι εκτός από τον κατακερματισμό του χώρου υπήρξαν κι άλλοι  παράγοντες, όπως λαθεμένες επιλογές και χειρισμοί, που πρέπει να εντοπιστούν, να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες όπου υπήρξαν και να υπάρξει άμεσα μια διορθωτική πορεία και ένας αναπροσανατολισμός της πολιτικής του κόμματος, με προτεραιότητες την ενίσχυση της ριζοσπαστικής, εναλλακτικής, κινηματικής του ταυτότητας και της παρουσίας του στους κοινωνικούς αγώνες καθώς και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

β)  Στον Αλέκο τι έχετε να πείτε;

    Στον Αλέκο, στην Αλέκα, στον Άγγελο, στο Φώτη και στον Αλέξη έχω να πω ότι η επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από την τρόικα και την κυβέρνηση στα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο τους, καθώς και τα ίδια τα αποτελέσματα των εκλογών, καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ τη συμπαράταξη και τις κοινές δράσεις της Αριστεράς. Μια τέτοια συμπαράταξη πάνω σε δύο – τρεις στόχους που θα έχουν να κάνουν με την επιβίωση του λαού και της χώρας μας μπορεί να συσπειρώσει γύρω της και δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ καθώς και δυνάμεις της μαχόμενης οικολογίας και να δημιουργήσει πόλο ενίσχυσης των κοινωνικών αγώνων, ανάστασης, ελπίδας, προοπτικής για μια άλλη πορεία της χώρας μας.

γ) Η κυρία Πορτάλιου κάλεσε τους πολίτες σε ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο. Εσείς συμφωνείτε μʼ αυτό;

    Αυτό είναι σωστό να το λένε οι δημοτικές κινήσεις και καλά έκανε και το είπε. Αυτό εκεί και πέρα εμείς ως κόμμα μπορούμε, νομίζω, να πούμε και κάτι παραπάνω λόγω έκτακτων συνθηκών εφαρμογής του μνημονίου. Δηλαδή να καταψηφιστούν στο δεύτερο γύρο με αποχή, λευκό, άκυρο τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από δυνάμεις που υποστηρίζουν ανοικτά ή συγκαλυμμένα το μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και να υπάρξει αμοιβαία ψήφος αλληλεγγύης με ψηφοδέλτια των αριστερών και οικολογικών δυνάμεων. Συλλογικές όμως αποφάσεις και επʼ αυτού του θέματος θα πάρουμε σήμερα στην συνεδρίαση της Π.Γ., οι οποίες θα είναι από όλους/ες  μας σεβαστές.

To Γραφείο Τύπου