Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/11/2010

Δήλωση Ν.Χουντή για τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» - Το μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα ήταν πιο ισχυρό, αν η Αριστερά είχε ενιαία στάση και δράση στις εκλογές

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε για τα αποτελέσματα των εκλογών σε συνέντευξη του, στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο» (Αγ.Τσέκερης)

Η μεγάλη αποχή αλλά και τα επιμέρους αποτελέσματα δείχνουν ότι  υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και δυσφορία στην κυβερνητική πολιτική. Εστάλη μήνυμα αλλαγής της πολιτικής αλλά  δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το πήρε. Ερμήνευσε τα αποτελέσματα αποκλειστικά με το αποτέλεσμα του κ.Σγουρού. Ο οποίος πήρε μεν την πρώτη θέση αλλά με ένα ποσοστό το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να καταλάβω  γιατί η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, απλώς η πρωτιά του κ. Σγουρού  έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως ψήφο ανοχής και συνέχισης αυτής της πολιτικής. 

Δόθηκε ένα μήνυμα στις εκλογές αλλά θα έπρεπε να ήταν πιο ισχυρό, διότι την επομένη των εκλογών έρχεται η λυπητερή  με πιο σκληρά μέτρα. Επομένως η απάντηση θα έπρεπε να ήταν πιο ισχυρή. Και θα ήταν πιο ισχυρή η απάντηση,  αν οι  δυνάμεις  της  αριστεράς  είχαν  μια  ενιαία  στάση  και  δράση στο τοπικο-αυτοδιοικητικό επίπεδο.  Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό και ερωτηματικό  και δείχνει την  κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να δουλέψουμε το επόμενο διάστημα ώστε η αριστερά συσπειρωμένη, να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά και να παρέμβει πιο αποφασιστικά στις πολιτικές εξελίξεις.

To Γραφείο Τύπου