Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2010

Συνέντευξη Δ. Στρατούλη στο Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου)

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε όλη την Αριστερά πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πρωτοφανής αποχή στον πρώτο γύρο των εκλογών δεν αφορά μόνο μια «εκκωφαντικά» σιωπηλή διαμαρτυρία για το μνημόνιο και το δικομματισμό αλλά αποτυπώνει και τη δική μας αδυναμία να δώσουμε στην δυσαρέσκεια και στην οργή των εργαζομένων, των μικρομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας μια ζωντανή ελπίδα και μια εναλλακτική πολιτική διέξοδο.  Πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος το φαινόμενο και να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη στρατηγική για να προσεγγίσουμε αυτούς τους απογοητευμένους πολίτες χωρίς να καταδικάζουμε ή να επαινούμε άκριτα τη στάση τους.

Τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον ΣΥΝ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας ικανοποιούν, γιατί δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας σε συνθήκες μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, συρρίκνωσης του δικομματισμού και σημαντικής ανόδου της Αριστεράς.

Η αλήθεια είναι ότι επηρέασε αρνητικά το αποτέλεσμα σʼ όλη την Ελλάδα η κάθοδος δύο σχημάτων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και όσα προηγήθηκαν, αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό. Υπήρξαν και από μας (στο ΣΥΝ) κακές επιλογές και σοβαρά λάθη που συνέβαλαν να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα κατακερματισμού του χώρου μας, που πρέπει να διορθωθούν και να αναπροσανατολίσουμε τη δράση μας ενισχύοντας κυρίως την ριζοσπαστική και εναλλακτική  ταυτότητα μας και την ενεργή παρουσία μας στους κοινωνικούς αγώνες.

Η ανασυγκρότηση όλου του ΣΥΡΙΖΑ, η επαναθεμελίωση του  σε νέες πιο στέρεες και ειλικρινής βάσεις ως πολιτικής αριστερής συμμαχίας και η διεύρυνση του πρέπει να είναι για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Τέλος μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών έρχεται ο τρίτος γύρος των πολιτικών και κοινωνικών αντιπαραθέσεων με την κυβέρνηση και την τρόικα για το μνημόνιο, το νέο μνημόνιο και τα νέα σκληρά και βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Σʼ αυτό το νέο γύρο πρέπει να βάλει τη σφραγίδα της η Αριστερά όχι μόνο πρωτοστατώντας στις λαϊκές αντιστάσεις αλλά κυρίως με τη συμπαράταξη της και την κοινή δράση της που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να μείνουν μόνο σʼ ευχές και διακηρύξεις, αλλά θα πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες ενωτικές πολιτικές και κινηματικές   πρωτοβουλίες με σχέδιο, επιμονή και σταθερότητα προς όλες μα όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου