Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/03/2003

Να σταματήσει το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη!

O ΣΥΝ καταδικάζει το νέο αιματοκύλισμα Παλαιστινίων στη Γάζα από το ισραηλινά άρματα μάχης. Η αδιάλλακτη και αδιέξοδη πολιτική της ισραηλινής ηγεσίας δεν προσφέρει ασφάλεια, πλήττει ισραηλινούς και παλαιστινίους γιατί με την στρατιωτική ισχύ καταπατεί βάναυσα και μακροπρόθεσμα βασικά δικαιώματα στη ζωή και την ελευθερία.

Η υποστήριξη από την κυβέρνηση Μπους των πιο αδιάλλακτων κύκλων του Ισραήλ, οι οποίοι ευθύνονται ακόμα και για την δολοφονία του Ράμπιν, στρέφεται ενάντια στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα ισραηλινών και παλαιστινίων. Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ ενθαρρύνεται ακόμα περισσότερο από τον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, που προωθεί την λογική πως με την στρατιωτική βία μπορεί να λυθούν τα προβλήματα.

Ο ΣΥΝ θεωρεί πως η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους είναι η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση για να σταματήσει ο κύκλος αίματος και να εξασφαλισθεί η σταθερότητα στην δοκιμαζόμενη περιοχή.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα, να μην αφήσει στο απυρόβλητο τους κύριους υπεύθυνους της Μεσανατολικής κρίσης. Να παρεμποδίσει με πολιτικά μέσα τις νέες επιθετικές διαθέσεις της πρόσφατα συσταθείσας ισραηλινής κυβέρνησης, που εντείνουν τον κύκλο αίματος και διευρύνουν την αστάθεια στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δραστηριοποιηθεί άμεσα για την σύγκληση μιας Παγκόσμιας Διάσκεψης για την ειρήνευση στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Τις κρίσιμες αυτές μέρες δεν αρκούν οι επικλήσεις. Είναι η ώρα για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες υπεράσπισης της ειρήνης και της δημοκρατίας που κινδυνεύουν από επιλεκτικούς προληπτικούς πολέμους και στρατιωτικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση περιφερειακών και παγκόσμιων ηγεμονισμών.

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου