Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2010

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Αύγουστο του 2010

Σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Αύγουστο του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση και η τροικα με τις βάρβαρες πολιτικές του μνημονίου ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ανεργίας. Να παρθούν τώρα μέτρα για το σταμάτημα των απολύσεων και για την επιβίωση των ανέργων.

«Οι πολιτικές σκληρής λιτότητας και των αντεργατικών μέτρων της τρόικας και της κυβερνήσης, που ο Πρωθυπουργός παρά το ηχηρό μήνυμα των πολιτών στον πρώτο γύρο των εκλογών επιμένει ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, οδηγούν σε πρωτοφανή ύφεση, σε καταστροφή τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες και σε μαζική ανεργία και φτώχεια τους εργαζόμενους και τους νεους. Την οικονομία σε αδιέξοδο και τα λαικά στρώματα σε απόγνωση.

Η κατεδάφιση από την κυβέρνηση της εργατικής νομοθεσίας (πιο εύκολες και πιο φτηνές απολύσεις) και η διάλυση των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών έχουν αποθρασύνει πολλές επιχειρήσεις, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση προχωρούν είτε σε πογκρόμ μαζικών απολύσεων είτε με την απειλή της απόλυσης μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι μαζικές απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο τομέα θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και θα δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας στη χώρα μας.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που να διεκδικήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ριζική αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και πολιτικές στήριξης  της πλήρους και σταθερής εργασίας.

Είναι επίσης επείγουσα ανάγκη να μπει ένας φραγμός στις απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ίδια την επιβίωση των ανέργων.»

To Γραφείο Τύπου