Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με την ομηρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ από το κόψιμο δεκάδων βασικών εξετάσεων και μικροεπεμβάσεων

Η εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχει τελειωμό.

Μετά τους σχεδιασμούς για παράδοση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, σειρά έχουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους δεκάδες εξετάσεις τις οποίες δεν καλύπτει πλέον ο ΟΠΑΔ μετά από σχετική διάταξη.

Η αδικαιολόγητη ολιγωρία της κυβέρνησης να εκδώσει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία τιμολογούνται μια σειρά από εξετάσεις και επεμβάσεις, καθώς και οι ποσοτικοί περιορισμοί που τίθενται σε βασικά αναλώσιμα για χρόνιους ασθενείς, καθιστούν τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ ουσιαστικά ανασφάλιστους.

Η πρακτική αυτή αποτελεί  ουσιαστικά άλλη μια μεθόδευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για παράδοση της ασφάλισης υγείας στους ιδιώτες.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να διεκδικεί και  να αγωνίζεται για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ένα Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ενάντια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Τμήμα Υγείας