Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/11/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για την πτώση κατά 4,5% του ΑΕΠ της χώρας το γ' τρίμηνο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ ΠΝΙΓΟΥΝ, ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πτώση κατά 4,5% του ΑΕΠ της χώρας το γʼ τρίμηνο, έκανε την παρακάτω δήλωση :

Η μεγάλη πτώση που κατέγραψε το ΑΕΠ της χώρας κατά 4,5% το γʼ τρίμηνο καταδεικνύει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ασυγκράτητη και εξελίσσεται σε ελεύθερη, χωρίς προστατευτικό δίκτυ, πτώση!

Ζούμε την πλήρη, συνολική και παταγώδη αποτυχία των επιλογών κυβέρνησης και τρόικας!

Κυβέρνηση και τρόικα πνίγουν, ρημάζουν και καταστρέφουν τη χώρα, σε μια άνευ ιστορικού προηγούμενου επιδρομή λαφυραγώγησης, καταλήστευσης και λεηλασίας, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για κανένα μέλλον στον τόπο!

Την ίδια ώρα οι άγριες νεοφιλελεύθερες επιλογές της Ε.Ε. και ο απαράδεκτος μηχανισμός της ΟΝΕ και του ευρώ, εξωθούν σε μεγάλα αδιέξοδα σύσσωμες τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, σε «αποσύνθεση» την ίδια την «ευρωζώνη» και σε τραγικές καταστάσεις τους λαούς της!

Την Κυριακή του βʼ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβεβαιώσει την αντίθεσή του στις επιλογές οικονομικοκοινωνικής διάλυσης της χώρας, τις οποίες αντιπροσωπεύουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ,  στέλνοντας, ταυτόχρονα, νέα μηνύματα ελπίδας για μια διέξοδο προοδευτικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τόπου.

To Γραφείο Τύπου