Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

Στη συνέχεια έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα έχουν ήδη εξαχθεί από τον προηγούμενο γύρο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκίμασε την πολιτική του μνημονίου, της τρόικα και απονομιμοποίησε την  πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα ακόμα σκληρότερα μέτρα από την επόμενη μέρα, από τις 15 Νοέμβρη.

Σήμερα, σε μια σειρά από Δήμους, οι υποψήφιοι της αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου δίνουν τη μάχη απέναντι σε υποψήφιους του δικομματισμού, προκειμένου να μετατρέψουν του Δήμους τους σε περίοδο κρίσης σε πυρήνες κοινωνικής αλληλεγγύης και λαϊκής συμμετοχής. Καλούμε τους πολίτες μαζικά να τους υποστηρίξουν.   

Βέβαια, στην πλειοψηφία των Δήμων και των περιφερειών, και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Αττικής, μειοψηφικές υποψηφιότητες έτσι όπως αποδείχθηκε στον προηγούμενο γύρο διεκδικούν την ψήφο της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο και την τελική στάση των προοδευτικών πολιτών. Η επόμενη μέρα, σε κάθε περίπτωση, θα είναι μια δύσκολη μέρα. Τόσο για την κοινωνία μετά την χρεοκοπία του μνημονίου, όσο όμως και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αιρετοί δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, που θα εκλεχθούν σήμερα το βράδυ, αν δεν συνειδητοποιήσουν εγκαίρως ότι η επιλογή να αποτελούν τους εκλεκτούς των κομμάτων εξουσίας θα τους οδηγήσει σε αδιέξοδο, αν δεν συνειδητοποιήσουν εγκαίρως ότι πρέπει να εμπνεύσουν τους πολίτες σε διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και μαζικούς αγώνες, τότε τα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους θα είναι αξεπέραστα.

Σε κάθε περίπτωση, η Αριστερά οφείλει να κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες συνολικά - και αυτό θα κάνουμε- σε ενωτικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Τα μηνύματα της κάλπης θα εξαχθούν συνολικά και από τους δυο γύρους σήμερα το βράδυ. Τα μηνύματα στους δρόμους πρέπει να είναι ακόμα πιο ηχηρά.

To Γραφείο Τύπου