Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/03/2003

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για την πορεία της οικονομίας

Ο Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και τις σχετικές δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων είναι αδύνατον να κρύψουν την αποτυχία των προβλέψεών τους και της κυβερνητικής πολιτικής πίσω από τα σύννεφα του επικείμενου πολέμου.

Η έκρηξη του πληθωρισμού, που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Οι μεγάλοι χαμένοι φυσικά είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα με ακριβότερα προϊόντα, μικρότερο εισόδημα -καθώς η κυβέρνηση προωθεί μισθολογικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό- και υψηλή ανεργία.

Τρία χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ευρώ, οι πολίτες απαιτούν πραγματική σύγκλιση και αρνούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.

΄Οσοι στα κυβερνητικά επιτελεία προετοιμάζουν νέα δέσμη μονόπλευρης λιτότητας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα πολεμικά σενάρια, οφείλουν να αναμετρηθούν με τις αστοχίες και τις αποτυχίες της ίδιας της οικονομικής τους πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου