Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2010

Σχετικά με όσα είπε σε σημερινή συνέντευξη η Υπουργός Εργασίας για κατάθεση νομοσχεδίου για τις συλλογικές συμβάσεις, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

Η Υπουργός Εργασίας συνεχίζει από εκεί που άφησε την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων ο προκάτοχός της κύριος Ανδρέας Λοβέρδος.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τις επιχειρήσεις που απειλούν τους εργαζόμενους με οριστικό κλείσιμο και ανεργία, επιδιώκει να στείλει τα εργασιακά δικαιώματα στον Καιάδα, να καταργήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να εξαερώσει τον κατώτερο εγγυημένο μισθό.

Είναι θέμα «ύπαρξης» και «ζωής ή θανάτου» για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και για τον ίδιο τον κόσμο της εργασίας να διαμορφώσουν ένα μεγάλο ταξικό μέτωπο για να προασπίσουν το πιο θεμελιώδες: το δικαίωμα σʼ ένα κατώτατο εγγυημένο μισθό! Είναι καθήκον της Αριστεράς στο σύνολο της να συμπαραταχθεί για να το προασπίσει.

To Γραφείο Τύπου