Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2010

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για απολύσεις στο δημόσιο

Κύριε Δασκαλόπουλε δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για απολύσεις στο δημόσιο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

 «Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, με ανοιγμένη την όρεξη από τα ʽορεκτικάʼ που η κυβέρνηση προσέφερε μέχρι τώρα στους βιομήχανους (πιο φθηνές και εύκολες απολύσεις, επιδοτήσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογίας, κλπ), ζητάει τώρα ως «κύριο πιάτο» εκτός από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.

Τολμάει μάλιστα να τις ζητάει ως αντιστάθμισμα στις 160.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους εργάτες/τριες που έχασαν τη δουλειά τους.

Αυτοί όμως, που έχασαν τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα, τις έχασαν γιατί οι βιομήχανοι που εκπροσωπεί ο κ. Δασκαλόπουλος, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τους απέλυσαν. Και όσους δεν απέλυσαν, τους μετέτρεψαν σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητάει απολύσεις στο δημόσιο και κατάργηση της μονιμότητας, όχι γιατί αγωνιά για το δημόσιο πλούτο που κατασπαράζουν και λεηλατούν τόσα χρόνια οι βιομήχανοι, αλλά για να τους λυθούν στα χέρια για ακόμα περισσότερες απολύσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν στον κ. Δασκαλόπουλο και τους συνεταίρους του της κυβέρνησης και της τρόικα την απάντηση που τους πρέπει με την ενότητα και τους αγώνες τους. 

To Γραφείο Τύπου