Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας σχετικά με τη συνάντηση του Υπ. Υγείας με την τρόικα και τις περικοπές στον τομέα της υγείας

Όλο και πιο αποκαλυπτικός γίνεται ο κ. Λοβέρδος μετά από κάθε συνεργασία του με τους κηδεμόνες της Τρόικας.

Λειτουργώντας ως λογιστής και όχι ως Υπουργός Υγείας, όπως ο ίδιος κυνικά παραδέχεται, διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα μέτρα που εξαγγέλλει και στέλνει ουσιαστικά στον Καιάδα τους ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά από τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Περιορίζει τη δυνατότητα εισαγωγής τους μόνον σε 6 νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης (πουθενά στην υπόλοιπη χώρα!!) ενώ θα συνταγογραφούνται μόνο γενόσημα φάρμακα.

Παρά τις επιβεβαιώσεις που δίνει ο κ. Λοβέρδος ότι με την περιστολή των δαπανών υγείας δεν θα επιδεινωθούν οι συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας, η καθημερινότητα τον διαψεύδει δραματικά με τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο να εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

Αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης – σύμφωνα με τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου – η παραπέρα εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.

Ο ΣΥΝ δεν θα πάψει να αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας- Πρόνοιας με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Πρόληψη, ενάντια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ε.Ε.

Τμήμα Υγείας