Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/03/2003

Δήλωση του υπεύθυνου του ΣΥΝ για την οικονομική πολιτική για την επιδείνωση της οικονομίας και την συρρίκνωση του εισοδήματος των ασθενέστερων

Ο Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, αναφερόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις σχετικές δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι καθησυχαστικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις είναι αδύνατον να κρύψουν την επιδείνωση της οικονομίας και την συρρίκνωση του εισοδήματος των ασθενέστερων.

Η έκρηξη του πληθωρισμού, που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Η προοπτική του πολέμου στο Ιράκ επιδεινώνει αρνητικά δεδομένα που προϋπάρχουν εξ αιτίας της αποτυχίας των προβλέψεων και της πολιτικής των κυβερνώντων.

Η ελληνική οικονομία και ιδίως οι ασθενέστεροι θα πληρώσουν τον επικείμενο πόλεμο πολύ περισσότερο λόγω τουρισμού και υψηλής εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Οι μεγάλοι χαμένοι φυσικά είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα με ακριβότερα προϊόντα, μικρότερο εισόδημα -καθώς η κυβέρνηση προωθεί μισθολογικές αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό -και υψηλή ανεργία.

Τρία χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ευρώ, οι πολίτες απαιτούν πραγματική σύγκλιση και αρνούνται να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι.

Η κυβέρνηση αντί να προετοιμάζει νέα δέσμη μονόπλευρης λιτότητας οφείλει άμεσα μέτρα:

To Γραφείο Τύπου