Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες

Οι αυξήσεις στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών, οι μειώσεις προσωπικού και μισθών, καθώς και η συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων, εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο διάλυσης των δημόσιων συγκοινωνιών στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης του δημόσιου τομέα. Η Τρόικα δεν δίνει παρά ένα άλλοθι στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μια διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων εξπρές και ξεπουλήματος και των τελευταίων δημόσιων υπηρεσιών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε μια περίοδο όπου τα ασθενή οικονομικά στρώματα πλήττονται ολοένα και περισσότερο από τα βάρη της οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν τα σπασμένα.

Τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας και των μεταφορών αντιμετωπίζονται ως αγοραία εμπορεύματα, κατεδαφίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτά.

Ως Συνασπισμός, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτά τα σχέδια και καλούμε τους εργαζόμενους να προασπίσουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

To Γραφείο Τύπου