Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/11/2010

Δήλωση της Σ. Παπαδόγιαννη, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ - Υπεύθυνη Υγείας, σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας για συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοσίων νοσοκομείων

Μετά την αιματηρή περιστολή των δημοσίων δαπανών για το ΕΣΥ, την εκχώρηση του συστήματος προμηθειών των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα, την επέκταση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στο δημόσιο νοσοκομείο, τα απάνθρωπα μέτρα για τους ανασφάλιστους και άπορους, ο κ. Λοβέρδος – παρά τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις – ανοίγει θέμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων μονάδων Υγείας.

Φαίνεται ότι και στη χώρα μας προωθούνται τα ίδια σχέδια με αυτά που υλοποιήθηκαν σε όσες χώρες πέρασε το ΔΝΤ και οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας, όπως έγινε πριν λίγα χρόνια στην Λετονία και την Βουλγαρία.

Εκτελεστής αυτών των βάρβαρων σχεδίων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στη χώρα μας είναι ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αντίσταση και πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών – με πρώτιστο το αγαθό της υγείας – πρέπει να είναι παλλαϊκή.

Μόνον ο αγώνας του ελληνικού λαού μπορεί να αναχαιτίσει την κοινωνική εξαθλίωση που του επιφυλάσσουν η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση με το μνημόνιο και να ανοίξει μια άλλη προοδευτική προοπτική για τον τόπο.

To Γραφείο Τύπου