Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/03/2003

Συνάντηση Κωνσταντόπουλου με Πρόεδρο της Βουλής για τον πόλεμο στο Ιράκ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου κ. Νίκος Α.Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματος στο ζήτημα του πολέμου στο Ιράκ.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η Βουλή των Ελλήνων και όλα τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια πρέπει να εκφράσουν τη θέληση των Ευρωπαϊκών Λαών εναντίον του πολέμου.

Εζήτησα από τον κ. Πρόεδρο έκτακτη ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να έχει η Ελληνική Βουλή ζωντανή παρουσία μέσα στις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον του πολέμου.

Αυτός ο πόλεμος είναι παράνομος, μεθοδεύεται με ανήθικες διαδικασίες και είναι καταστροφικός. Αλλάζει σελίδα η ιστορία του κόσμου και γυρίζει προς τα πίσω κατά τρόπο επικίνδυνο ολόκληρος ο πλανήτης.

Οι βουλευτές, τα Κοινοβούλια εκφράζουν τη θέληση των λαών και πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες του πολιτισμού και της Δημοκρατίας, που κατακτήθηκαν με οδυνηρό τρόπο από την ανθρωπότητα στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Η αυτοκρατορική ηγεμονία του κ. Μπους, του κ. Μπλερ και του κ. Αθνάρ, όπως εύστοχα έχει πει ο κ. Πρόεδρος η "Ιβηρο - Ατλαντική Συμμαχία" καταστρέφει ό,τι κατακτήθηκε ως αξία πολιτισμού και Δημοκρατίας στο διεθνές επίπεδο. Καταργείται ο ΟΗΕ, καταστρέφονται οι εγγυήσεις του διεθνούς δικαίου για ειρήνη, συνεννόηση και συνεργασία, ενώ επιβάλλεται το δίκαιο του πολέμου και ο διαρκής πόλεμος που αποτελεί εφιαλτική προοπτική για τον κόσμο.

Η συνεδρίαση της Βουλής εναπόκειται στη θέληση της κυβέρνησης πλέον και εμείς ζητάμε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεδρίαση και ο κ. Πρόεδρος είχε την καλοσύνη στη συζήτηση μαζί μου να αναπτύξει και τις δικές του απόψεις, οι οποίες εκφράζουν τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού: Όχι σε έναν παράνομο πόλεμο. Ο πόλεμος αυτός επειδή ακριβώς είναι παράνομος δεν πρέπει ούτε να διευκολυνθεί, με καμιάς μορφής διευκόλυνση."

To Γραφείο Τύπου