Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/11/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β.) Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις.

Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, μια επιχείρηση που προσφέρει πολύτιμη συνεισφορά, τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην εθνική μας ασφάλεια. Και, βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε, τόσο για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όσο και για τις αστείρευτες δυνατότητες αυτής της επιχείρησης, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να είναι ανταγωνιστική, να μπορέσει να προσφέρει στην ελληνική οικονομία σε μια περίοδο κρίσης. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία χρειάζεται προσλήψεις προσωπικού και όχι απολύσεις. Θα ήταν δε έγκλημα εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει, στη βάση μιας πολιτικής εκποίησης του δημόσιου πλούτου, σε μετοχοποίησή ή ιδιωτικοποίησή της. Όλη η φιλολογία που έχει αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα για εργαζόμενους ρετιρέ που κοστίζουν στον έλληνα πολίτη είναι εκ του πονηρού και μόνο στόχο έχει να διευκολύνει συμφέροντα που ερίζουν για το ποιος θα πάρει πρώτος τα φιλέτα από τις ΔΕΚΟ που είναι παραγωγικές και μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές. Η Ε.Α.Β. είναι μια τέτοια επιχείρηση με πολύ  μεγάλη τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της και θα μπορούσε να παίξει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο. Πρέπει να στηριχθεί και θα αγωνιστούμε προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η παρουσία της.

Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ε.Α.Β: Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο προκειμένου να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Βρισκόμαστε στη θέση να μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται άμεσα προσλήψεις ώστε να σταματήσει η περαιτέρω απαξίωση της εταιρίας. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις ορισμένων, η Ε.Α.Β. χρειάζεται άμεσα προσλήψεις και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τις αποκρατικοποιήσεις, τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

To Γραφείο Τύπου