Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2010

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις της κας Λ. Κατσέλη για τις επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις της κας Λ. Κατσέλη για τις επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας, έκανε την εξής δήλωση:

Όσο η κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας κι αν παρουσιάζουν ως επιτυχία τους τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσής τους με την τρόικα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η ουσία είναι μία και μοναδική:

Το παράθυρο για να υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς των κλαδικών, άνοιξε διάπλατα.

Οι όποιοι δήθεν περιορισμοί τίθενται είναι ένα ψεύτικο ανάχωμα από άμμο που θα σκορπίσει με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη γενικευμένη παραβίαση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, για μισθούς πείνας και για νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τελικό στόχο την κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού και τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση πήγε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για μαλλί και στο τέλος βγήκε απ΄ αυτήν κουρεμένη γουλί.

To Γραφείο Τύπου