Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2010

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 και την αστοχία εσόδων και δαπανών του Προϋπολογισμού 2010

Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη λεγόμενη «δεύτερη φάση προσαρμογής» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και «τις δέκα μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία» κατά τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφούν μια στρατηγική που επιδιώκει την πιο ακραία συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με παράλληλη κατάργηση του όποιου ευρωπαϊκού κεκτημένου εργατικής νομοθεσίας και κοινωνικής προστασίας υφίστατο μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Η κυβέρνηση λειτουργεί πλέον ως επιτροπή προώθησης των πιο ακραίων εργοδοτικών επιδιώξεων, υπάγοντας το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας στα συμφέροντα των κάθε λογής εγχώριων και διεθνών «αγορών».

Όμως η ανοχή προς την κυβέρνηση έφτασε στα όριά της. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κατανοούν καθημερινά όλο και περισσότερο ότι έχουν τη δύναμη να σταθούν εμπόδιο σε αυτές τις πολιτικές και να τις ανατρέψουν.

Η Ευρώπη είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς το κοινωνικό της πρόσωπο. Η χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού είναι αναπόφευκτη.

To Γραφείο Τύπου