Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/11/2010

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες παρεμβάσεις του Εισαγγελέα Ηρακλείου που έχουν πάρει επικίνδυνη, αυταρχική και αντιδημοκρατική τροχιά.

Πριν λίγες ημέρες επέβαλε το αυτόφωρο για τις αφισοκολλήσεις ταυτίζοντας τις εμπορικές αφίσες με τις πολιτικές και τα … νεκρόσημα!

Χθες απέκλεισε με τα ΜΑΤ τον τσιγγάνικο καταυλισμό από το στοιχειώδες δημόσιο αγαθό, το νερό,  αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των εκεί ανθρώπων.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει ποινική δίωξη στους μαθητές και τους γονείς τους για τις καταλήψεις των σχολείων γυρνώντας σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών.

Αύριο τι θα ακολουθήσει;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι το πολιτικό έλλειμμα που αντανακλάται στην κοινωνία δεν λύνεται με εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Είναι απαράδεκτο να μένουν στο απυρόβλητο τα μεγάλα συμφέροντα και να κυνηγιούνται οι αδύναμοι και εύκολοι στόχοι (τσιγγάνοι, μαθητές κλπ).

Είναι απαράδεκτη, εξυπηρετώντας τις κυβερνητικές πολιτικές, η ποινικοποίηση και τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος λίγες μέρες μάλιστα από την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Είναι απαράδεκτο να  αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες τα παιδιά μας που  παλεύουν  για το μέλλον τους.

Δεν είδαμε καμία παρέμβαση για τις άθλιες σχολικές εγκαταστάσεις, για τα σχολεία – φυλακές, για τις αίθουσες – αποθήκες, για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, για τη διάλυση της Παιδείας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και όλους τους πολίτες να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην αυριανή πορεία των μαθητών και καθηγητών, να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια καταστολής.

Ηράκλειο, 24 Νοεμβρίου 2010

Το Γραφείο Τύπου της ΝΠΕ Ηρακλείου του ΣΥΝ