Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/03/2003

Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού για την επέτειο τηε 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα είναι πάντα ημέρα ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για απελευθέρωση από τα δεσμά αιώνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θα'ναι πάντα η αναγνώριση του δικαίου των μικρών χωρών κατά των ισχυρών κάθε εποχής και θα θυμίζει το τρωτό των αυτοκρατοριών, πέρα από την λογική των συσχετισμών δύναμης και ισχύος.

Ο αγώνας για ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική πρόοδο είναι πάντα επίκαιρος και εκφράζεται σήμερα μέσα και από τα νέα κινήματα εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Η φετινή επέτειος, συμπίπτει με την διεξαγωγή ενός παράνομου, άδικου και καταστροφικού πολέμου εναντίον του ΙΡΑΚ. Η σύγχρονη αυτοκρατορία που θέλει να επιβάλλει η ηγεσία των ΗΠΑ συναντά την αντίθεση όχι μόνο του ιρακινού λαού αλλά και όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων του κόσμου.

Ο ΣΥΝ καλεί τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα την ελληνική νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα για το σταμάτημα του πολέμου. Το επίκαιρο μήνυμα της 25ης Μαρτίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για ένα γιγαντιαίο αντιπολεμικό κίνημα για την ανατροπή των σχεδίων της υπερδύναμης.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπής του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου