Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/04/2003

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ με αφορμή εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων των ΠΑΕ

Πλησιάζοντας προς τη λήξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, πυκνώνουν τα περιστατικά εμπρηστικών δηλώσεων και ανεύθυνων συμπεριφορών διοικητικών παραγόντων ανταγωνιστριών ΠΑΕ, εξ αιτίας των οποίων δυναμιτίζεται το κλίμα ανάμεσα στους φιλάθλους.

Στο όνομα των κερδών που αποφέρει η κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος, η συμμετοχή στο Champions League και στο κύπελλο UEFA, ή ακόμα και η αθρόα εγγραφή φιλάθλων στις ποδοσφαιρικές εταιρείες "λαϊκής βάσης", κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση εξάρσεων βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, με αφορμή ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η πολιτεία οφείλει να δείξει την απαραίτητη προνοητικότητα, θέτοντας προ των ευθυνών τους παράγοντες των ΠΑΕ, ενεργοποιώντας τα θεσμικά και ελεγκτικά όργανα. Οφείλει επίσης να εφαρμόσει τάχιστα τα άρθρα του αθλητικού νόμου, που αφορούν τον έλεγχο και την νόμιμη λειτουργία των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων. Αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν ξαναδούμε τις εικόνες βίας που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Τμήμα Αθλητισμού