Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2010

Δήλωση Π. Σκουρλετη, εκπροσωπου Τυπου ΣΥΝ με αφορμή το άρθρο του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

Το άρθρο του επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη στο περιοδικό «Επίκαιρα» συνιστά εν ολίγοις τοποθέτηση αποδοχής και συμβιβασμού με την πραγματικότητα του μνημονίου. Κατ΄ ουσίαν η σημερινή εκτίμηση του Φ. Κουβέλη αποτελεί αναίρεση της ψήφου του κατά του μνημονίου τον προηγούμενο Μάη.

Σε τι βοηθά τον αγώνα για την αποτροπή των επιπτώσεων από την εφαρμογή του μνημονίου η θεώρησή του ως κάτι δεδομένο και η υποτίμηση των επιπτώσεων από την υλοποίησή του, που οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία; Σε τι βοηθά η αποδοχή εν τέλει της κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι αποτελεί μονόδρομο;

Τον μόνο που βοηθάει είναι την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να εξασφαλίσει την αναγκαία συναίνεση από τη σημερινή Βουλή που δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει από το λαό στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του Φ, Κουβέλη θα κριθεί πρώτα και κύρια από τους φίλους και τα μέλη του κόμματός του αλλά και από την κοινωνία γενικότερα.

To Γραφείο Τύπου