Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/11/2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το κλείσιμο του καθημερινού Βήματος

Το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του Βήματος καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τύπος στην Ελλάδα, τις ευθύνες της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι επιχειρήσεις στο χώρο, αλλά κυρίως τις επιπτώσεις μιας κυβερνητικής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τους εργαζομένους και αφήνει την εργοδοσία ελεύθερη να καταστρατηγήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι του Βήματος κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, όπως έγινε με τους συναδέλφους τους στην Απογευματινή, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Alter  είναι απλήρωτοι, ενώ ακολουθούν οι μειώσεις μισθών σε μια σειρά Μέσα. (πχ Σκάι). Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν απολύσεις, τα μπλοκάκια και οι ατομικές συμβάσεις γίνονται πλέον ο κανόνας και οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι στην εργασιακή ζούγκλα.

Ως Συνασπισμός είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Βήματος, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου