Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/04/2003

Δήλωση του  υπεύθυνου Αγροτικού Τμήματος ΣΥΝ σχετικά με τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των αγροτικών προϊόντων

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για ζητήματα αγροτικής πολιτικής, δήλωσε σχετικά με τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των αγροτικών προϊόντων, τα παρακάτω:

Η διόγκωση κατά 70% τον τελευταίο χρόνο του εμπορικού ελλείμματος αγροτικών προϊόντων (εισαγωγές - εξαγωγές), κρούει για μια ακόμα φορά με δραματικό τρόπο τον κώδωνα κινδύνου της ελληνικής γεωργίας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και χωρίς εξαγωγική πολιτική, οδηγεί σε περιθωριοποίηση την εγχώρια παραγωγή και εντείνει τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της υπαίθρου.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση έστω και αυτή τη στιγμή, να αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα, στο πεδίο της παραγωγής, της ποιότητας των προϊόντων, της τυποποίησης, εμπορίας, προβολής, προώθησης εξαγωγών κ.α. που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και θα εξασφαλίζουν την επιβίωση της ελληνικής γεωργίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής
του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου