Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/04/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού για το δυστύχημα στα Τέμπη

Δήλωση τουΠροέδρου του Συνασπισμού για το δυστύχημα

Συγκλονισμό και συντριβή νοιώθουμε όλοι για το νέο φόρο αίματος και τις τραγικές θυσίες ζωής στο μινώταυρο της αβελτηρίας της πολιτείας και της ανευθυνότητας ορισμένων πολιτών.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Δεν πρέπει να είναι αυτή η Ελλάδα, όπου οι συνεχείς τραγωδίες δείχνουν αίτια, ευθύνες κι υπευθύνους, αλλά ποτέ δεν φτάνει ο έλεγχος μέχρι το κόκαλο, γιατί περισσεύουν τα λόγια και ξεθυμαίνουν οι ευαισθησίες. Στην Ελλάδα του 2003, μετά από τρία Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και τόσες υποσχέσεις και τόσες εξαγγελίες, δεν είναι παραδεκτό να γίνεται νεκροταφείο αθώων το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τέτοιες ανθρωποθυσίες δείχνουν ότι δεν φταίει ο κακός καιρός, ο κακός δρόμος, η κακιά στιγμή. Ας καταλάβει η πολιτεία, η κυβέρνηση, η κοινωνία ότι δεν πάει άλλο έτσι, με απροστάτευτη και διαλυμένη την καθημερινότητα της ζωής μας,

Στους τραγικούς γονείς, στους φίλους και συγγενείς, στους συμμαθητές και καθηγητές των αδικοχαμένων, ο ΣΥΝ συμπαρίσταται και εύχεται κουράγιο για να ξεπεράσουν αυτήν την τραγική δοκιμασία, με την οποία δύσκολα θα συμφιλιωθούν στη ζωή τους.

To Γραφείο Τύπου