Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/11/2010

Συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρ.Διώτη, με επαγγελματίες και για τη Δ.Ο.Υ. Αγιας

Διώτη: “Μη δεχθείτε το παράνομο χαράτσωμα της περαίωσης”

Οργή και απογοήτευση από την πλευρά των εμπόρων και των επαγγελματιών της Αγιάς τόσο για το νόμο της περαίωσης όσο και για την ειλημμένη, απʼ όσο όλα δείχνουν, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει τη Δ.Ο.Υ. Αγιάς, αντιμετώπισε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου.

Στην χθεσινή συνάντηση που είχε με τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Μπίτση και της Επαγγελματικής Ένωσης κ. Ευάγγελο Λάμπρου καθώς και μέλη των δύο προεδρείων, έγινε αποδέκτης τόσο ερωτημάτων σχετικά με την περαίωση όσο και της έντονης δυσαρέσκειας που προκλήθηκε από δημοσιεύματα και πληροφορίες που κάνουν λόγο για οριστική κατάργηση της Εφορίας της Αγιάς.

Η βουλευτής, αναφέροντας ότι μόλις ένα 10% έχει φθάσει έως τα ταμεία για την περαίωση –η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα, τους κάλεσε να μην υποκύψουν στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και εκφοβισμούς για επικείμενους ελέγχους, τάχθηκε υπέρ της προοπτικής μιας συνολικής απόφασης των δύο επαγγελματικών κλάδων να μην πληρώσουν  τα “χαράτσια” και τους πρότεινε να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης αναμεταξύ τους, ώστε να δώσουν το μήνυμα ότι είναι όλοι μαζί απέναντι στη ληστρική πρακτική των κυβερνώντων.

Στο θέμα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγιάς, κοινοποιώντας τους τόσο την ερώτηση που κατατέθηκε από κοινού με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τον βουλευτή Παν. Λαφαζάνη για τον φορολογικό Καλλικράτη, όσο και την αναφορά που κατέθεσε η ίδια ειδικά για το θέμα, ζήτησε τη συσπείρωση των κατοίκων όλης της περιοχής και να ληφθεί συνολική απόφαση σε λαϊκή συνέλευση.

«Ο νόμος για την περαίωση δεν είναι μόνο άδικος, αλλά αντιβαίνει και στο Σύνταγμα και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα» δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης, προσθέτοντας: «Την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια λόγω της έλλειψης ρευστότητας, η κυβέρνηση βγάζει μια χαριστική ρύθμιση για το μεγάλο κεφάλαιο, απειλώντας όλους τους “μικρούς” με ελέγχους και νέο οικονομικό χαράτσωμα. Ο εμπορικός κόσμος πρέπει έμπρακτα να αποδείξει ότι δεν υποκύπτει ούτε στους κυβερνητικούς εκβιασμούς. Στο δε θέμα της Δ.Ο.Υ. όχι μόνο οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αγιάς πρέπει να αντιδράσουν, αλλά όλες οι τοπικές κοινωνίες. Με τον Καλλικράτη επικαλούνταν την αποκέντρωση και τώρα με την εφαρμογή του, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν: όχι απλά δε γίνεται αποκέντρωση, αλλά αντίθετα διώχνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας “πονοκέφαλο” σε όλους τους πολίτες. Σήμερα είναι η Δ.Ο.Υ., αύριο θα ακολουθήσουν ποιος ξέρει ποιες ακόμη υπηρεσίες. Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες σε συσπείρωση και μαζική αντίδραση σε όποιες αποφάσεις επιχειρούν να γυρίσουν δεκαετίες πίσω την ελληνική περιφέρεια».

To Γραφείο Τύπου