Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Πάνω από εξήντα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός δίνει έναν περήφανο και ηρωικό αγώνα, απέναντι στην πολεμική βαρβαρότητα του Ισραήλ, εμπνέοντας και καθοδηγώντας με την αξιοπρέπεια και την αντοχή του, τους λαούς που αντιστέκονται και παλεύουν για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Το Ισραήλ παραβιάζοντας σωρεία αποφάσεων του ΟΗΕ, σκληραίνει διαρκώς τη στάση του με σκοπό μία “λύση” κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Αρνείται να παγώσει τις εποικιστικές του δραστηριότητες, εντείνει την καταπίεση και την επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων του. Μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό της Γάζας ακολούθησε η εγκληματική επίθεση στα καράβια του “Free Gaza”, πυροδοτώντας νέο κύκλο αίματος και έντασης στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγοντας προνομιακές σχέσεις με το Ισραήλ, όχι μόνο δεν συμβάλει στην δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού αλλά εμπλέκει την χώρα σε επικίνδυνους αμερικανο-ισραηλινούς σχεδιασμούς εις βάρος των παλαιστινίων και του αραβικού κόσμου.

Με αφορμή την Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ο ΣΥΝΑΣΠIΣΜΟΣ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζει  την παράνομη κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Καλεί το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την κατασκευή των εποικισμών και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Να μην θέτει προαπαιτούμενα στις διεθνής διαπραγματεύσεις. Να αποδεχθεί την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους  στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον επαναπατρισμό των προσφύγων.

Η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα δεν μπορούν να σωπαίνουν μπροστά στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς μαζί με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης μπορούν  να αποτελέσουν ένα αξιόπιστο στήριγμα στον αγώνα  των Παλαιστινίων.

To Γραφείο Τύπου