Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με την «ολοήμερη λειτουργία» 25 νοσοκομείων του ΕΣΥ

Η έναρξη της «ολοήμερης λειτουργίας» των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σηματοδοτεί με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την αποδόμηση και πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε super market, εκδίδει τιμοκαταλόγους και επιχειρεί να πουλήσει, αγνοώντας προκλητικά την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο λαός από την πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι προχθεσινές καταγγελίες των ιατρών του χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία Λάρισας για επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας από μια σειρά ελλείψεις σε υλικά, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία δεν αντιμετωπίζεται και δεν ωραιοποιείται, με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργού Υγείας.

Η πρόσφατη μάλιστα προκλητική σύναξη, όλων των πρώην Υπουργών Υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολυσυζητημένης συναίνεσης, έδωσε την ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες της χώρας να δουν σε ένα πλάνο τους υπευθύνους των τελευταίων 20 ετών, για την κατάντια του ΕΣΥ.

Η με κάθε μέσο και τρόπο ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα υγείας, δεν πρέπει να περάσει. Παλεύουμε αταλάντευτα μαζί με τον λαό για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

Τμήμα Υγείας