Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλου, με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδη

Σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλου, με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδη, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, με «ανοιγμένη την όρεξη» από τα συνεχή δώρα της κυβέρνηση προς τις μεγάλες επιχειρήσεις (πιο γρήγορες και πιο φθηνές απολύσεις, μικρότερη φορολογία κερδών, δωρεάν επιχορηγήσεις για θέσεις επισφαλούς απασχόλησης, κ.λ.π.), απαιτεί με θρασύτητα

να του «δώσουν στο πιάτο» και τις ελάχιστες προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν έχουν μέχρι τώρα καταργηθεί (πενθήμερο, αμοιβή υπερωριών, όρια στην εκ περιτροπής εργασία).

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με τους αγώνες τους και οι δυνάμεις της Αριστεράς με την αναγκαία συμπόρευση και κοινή δράση τους μπορούν και πρέπει να  βάλουν ένα τέλος στις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης, που ουσιαστικά «κάνουν τον τροχονόμο» στις επιθυμίες του ΣΕΒ, πριν η χώρα μας μετατραπεί σε κοινωνικό και εργασιακό νεκροταφείο.

To Γραφείο Τύπου