Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση, στο «Βήμα της Κυριακής»

Η περαιτέρω απαξίωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα συνεχίζει να αποτελεί το μόνιμο στόχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι απολύσεις, το πάγωμα των προσλήψεων και οι μειώσεις των μισθών δεν αποτελούν μονόδρομο, αλλά το δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τελειώσει μια και καλή με το κοινωνικό κράτος, τις παροχές δημόσιων αγαθών προς τους πολίτες και τα εργασιακά δικαιώματα. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν είναι αποτέλεσμα ούτε του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ούτε των μισθών τους, αλλά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται από τις κυβερνήσεις της ΕΕ , η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τις ίδιες τις κοινωνίες.

Ο κ. Ραγκούσης ηθελημένα αποσιωπά ότι το «κομματικό κράτος», για την πάταξη του οποίου τόσος λόγος γίνεται, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προτίμησαν έναν πελατειακό και γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα, για τον οποίο οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Ένας άλλος δημόσιος τομέας είναι αναγκαίος, αλλά η ύπαρξή του προϋποθέτει τη ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο και καταστρέφουν την κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου