Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/04/2003

Σύσκεψη ΣΥΝ με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων για το "Πολυνομοσχέδιο" περί αγροτικής γης κ.ά.

Με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ν.Κωνσταντόπουλο, Μ.Ξηροτύρη βουλευτή, Γ.Τόλιο μέλους της Π. Γ., υπεύθυνου στα θέματα αγροτικής πολιτικής καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΝ, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων του Αγροτικού Τομέα, Οικολογίας, Δημοσίων Έργων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α. για συζήτηση επί του "πολυνομοσχεδίου" που αναφέρεται σε θέματα αγροτικής γης, χωροταξίας, περιβάλλοντος κ.α.

Εκ μέρους του Συνασπισμού έγινε ενημέρωση και εκφράστηκαν οι σοβαρές αντιρρήσεις του σε βασικά σημεία του "πολυνομοσχεδίου". Καθολική ήταν επίσης η αντίθεση των εκπροσώπων των φορέων για τις πολύμορφες συνέπειες που θα έχει η ενδεχόμενη ψήφιση του "πολυνομοσχεδίου".

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και μίλησαν οι: Η. Αποστολίδης (δασολόγος), Τ. Δημαλέξης (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία), Β.Δοροβίνης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος), Στ. Καχριμάνης (Ένωση Νέων Αγροτών), ο Γ. Μπενάτος (αντιπρ. ΓΕΩΤΕΕ), Κ.Μπέσης (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δ.Υ.), Λ.Λουλούδης (καθ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας) Θ.Μπουζινέκης (Πρόεδρος Πανελλ. Κίνησης Δασολόγων), Χ.Παπαγεωργίου (WWF Ελλάς), Θ.Πρέσβελος (Σύνδεσμος Μελετητών Κτηματολογίου), Μ.Σταύρου (Όμιλος Φίλων Βουνών και Θάλασσας), Π.Τότσικας, (Πρωτοβουλία για υπεράσπιση δημοσίων κτημάτων και δασικής γης), Ε.Φραγκιουδάκης (Υπ.Γεωργίας), Στ.Ιωακειμίδης (ΤΕ.Ε.), Γ.Σφήκας (Εταιρία Προστασίας Φύσης), κ.α.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης των συνεπειών και κυρίως η αγωνιστική παρέμβαση των κοινωνικών φορέων, της Τ.Α. νεολαίας, κ.α. για την αποτροπή της ψήφισής του "πολυνομοσχεδίου".

To Γραφείο Τύπου