Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/12/2010

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της υπουργού Εργασίας με την τρόικα για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της υπουργού Εργασίας με την τρόικα για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η υπουργός Εργασίας διαπραγματεύεται με την τρόικα τους όρους με τους οποίους «η σφαγή των εργαζομένων» θα γίνει με πιο ήπιο τρόπο.

Το νομοσχέδιο που διαπραγματεύεται για να υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας οι επιχειρησιακές, που θα προβλέπουν χαμηλότερους μισθούς, αφήνει τις πόρτες ανοιχτές για τη γενίκευση του  μέτρου που θα οδηγήσει σε μισθούς πείνας στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη συμμετοχή τους στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επίσκεψη του Στρος Καν και εν συνεχεία στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

To Γραφείο Τύπου