Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/12/2010

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη: Τα σχέδια εκποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), η διάσπαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ)

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύματα του τύπου κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο της απαράδεκτης πώλησης στο αʼ τρίμηνο του 2011 της συμμετοχής του δημοσίου στο ΤΤ.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστός ο αυθαίρετος και επιζήμιος κυβερνητικός σχεδιασμός για απόσχιση των «τραπεζικών» εργασιών του ΤΠΔ και τη συγκρότηση αντίστοιχης θυγατρικής τραπεζικής εταιρείας, η οποία, ενδεχομένως, στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ως στρατηγικός επενδυτής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση ενέκρινε, στο όνομα της εξυγίανσης, απαράδεκτους προσανατολισμούς για τη μείωση, τουλάχιστον, κατά 10% των μισθών των εργαζομένων στην ΑΤΕ και τη συρρίκνωση εργασιών και δραστηριοτήτων της Τράπεζας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Σκοπεύει η κυβέρνηση να προβεί στην απαράδεκτη εκποίηση του ΤΤ, στη μείωση μισθών και συρρίκνωση της ΑΤΕ, αντί της αναβάθμισής της;

2.    Γιατί, αντί της ανασυγκρότησης και ενίσχυσης, η κυβέρνηση επιλέγει τη διάσπαση και στην ουσία διάλυση του ΤΠΔ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης