Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/04/2003

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις μαζικές επισκέψεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από και προς τα κατεχόμενα

Με αφορμή τις μαζικές επισκέψεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από και προς τα κατεχόμενα, το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού τονίζει:

1. Η ελεύθερη μετακίνηση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων μέσα στην κοινή τους πατρίδα απέδειξε ότι οι δύο κοινότητες μπορούν να συμβιώσουν στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου όπως υποστήριζε από χρόνια ο Συνασπισμός που είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, με εμπιστοσύνη στην διπλωματία των λαών και την επαφή με τις τουρκοκυπριακές δυνάμεις, που σήμερα επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις.

 2. Χαιρετίζουμε την προετοιμασία για τον κοινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων ύστερα από δεκαετίες που σηματοδοτεί κοινούς πολιτικούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εργαζομένους και την Κύπρο.

3. Αμεσα πρέπει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν γενναία μέτρα ενίσχυσης των τουρκοκυπρίων προκειμένου να ενδυναμωθεί η διαδικασία προσέγγισης και συμβίωσης των δύο κοινοτήτων.

4. Υποστηρίζουμε την ένταση των προσπαθειών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο μέσα στη νέα θετική πραγματικότητα που σηματοδοτεί η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

To Γραφείο Τύπου