Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/12/2010

Περιοδεία του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη στα Χανιά

Τα Χανιά, επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκης.

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με επικεφαλής τη νέα Περιφερειακή Σύμβουλο, Μαρία Αγγελάκη και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, επισκέφτηκαν την περιοχή της Κουντούρας όπου συναντήθηκαν με την Ομάδα Παραγωγών και εκπροσώπους του Συν/σμού και του Δημοπρατηρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών της περιοχής καθώς και γενικότερα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή τόσο στην περιοχή όσο και παντού, τόνισε ότι: “πρέπει να αναγνωριστεί η Κρήτη και η νησιωτικότητά της, γιατί δεν μπορεί να έχουμε γύρω-γύρω θάλασσα αλλά να μην είμαστε νησί για κάποιους” καθώς και ότι: “τα ζητήματα των μεταφορών, των προμηθειών και της αγοράς, όπου ευνοούνται οι μεγάλοι, οι έμποροι και όχι οι παραγωγοί είναι πάρα πολύ σοβαρά”. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο μήνα από τις καταστροφές που σημειώθηκαν.

Αργότερα συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων. Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν στον κ. Κριτσωτάκη τα ζητήματα που τους απασχολούν (προβλήματα ρευστότητας, διεκδίκηση άμεσης καταβολής όλων των επιδοτήσεων και της εξισωτικής αποζημίωσης του 2010, σφαγεία). Ο Μ. Κριτσωτάκης δεσμεύτηκε να φέρει τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας, η καταβολή των επιδοτήσεων και της εξισωτικής, στη Βουλή, ενώ ειδικότερα για το θέμα των σφαγείων δήλωσε ότι: “Πρέπει να βρεθεί μια λύση που δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο του σφαγείου. Πρέπει να υπάρξει λύση που να εξυπηρετεί αυτές τις ημέρες των γιορτών και τους κτηνοτρόφούς και την τοπική κοινωνία”. Για τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης σημείωσε ότι “το θέμα των κτηνοτρόφων πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε όλη την Κρήτη. Δεν αξίζουν τέτοια τύχη οι κτηνοτρόφοι”.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα “Σπίνα-Αποπηγάδι-Κάντανος” από τους οποίους ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις και την τροπή του θέματος μετά τις αδειοδοτήσεις των μεγαλοεπενδυτών.

Ακολούθως ο κ. Κριτσωτάκης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο όπου συνάντησε τα παιδιά και τον αδιόριστο εκπαιδευτικό που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της πορείας για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και παρενέβη στην Αστυνομική Δ/νση προκειμένου να αφαιθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες τονίζοντας ότι "φαίνεται ότι εδώ εξαντλείται η νομιμότητα και όχι σε όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε μπροστά μας” και επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνονται 13χρονα παιδιά και να ποινικοποιείται η κοινωνικοπολιτική δράση.

To Γραφείο Τύπου