Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/12/2010

Συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στο ρ/σ «Αθήνα 9.84» (Β. Πάικος)

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Αθήνα 9.84» (Β. Πάικος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για την επίσκεψη του κ. Στρος-Καν

Β.Π: Ενόψει της  επίσκεψης του κ. Στρος-Καν  στην Βουλή, το κόμμα σας θα συμμετέχει στην συνεδρίαση;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παραστούμε και να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην πολιτική του ΔΝΤ και μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία. Είναι ευκαιρία ο κ. Στρος-Καν να ακούσει και μέσα στην Βουλή τι πιστεύουμε για το ΔΝΤ και την πολιτική του, όχι μόνο η Αριστερά αλλά κι ένα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών. Eίναι προφανές  βέβαια ότι για την έλευση και τη κηδεμονία του ΔΝΤ την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Για το σκάνδαλο της SIEMENS

Β.Π: Σε λίγο καιρό ολοκληρώνει η εξεταστική της SIEMENS τις συνεδριάσεις της και όλοι περιμένουμε με αγωνία το πόρισμα που θα προκύψει. Ωστόσο στον κόσμο είναι διάχυτη η εντύπωση ότι τίποτα δε θα μάθουμε. Ποια είναι η δική σας αίσθηση;

Δυστυχώς  οι μηχανισμοί της συγκάλυψης είναι ισχυρότεροι από όσους επιδιώκουμε την διαλεύκανση του σκανδάλου και την τιμωρία όσων έχουν βάλει το «δάχτυλο στο μέλι». Η SIEMENS αρνείται να συνεργαστεί και κανείς δεν την πιέζει. Είναι σκάνδαλο ότι τόσα χρόνια μετά το Δημόσιο ακόμα δεν έχει προσδιορίσει το ύψος της ζημίας. Δεν έχει καν οριστεί δίκη. Δεν έχει ασκήσει αγωγή, δεν έχει ζητήσει ούτε 1 ευρώ, την ώρα που οι κύριοι αυτοί έχουν πληρώσει εκατομμύρια στην Αμερική, στο Μπαγκλαντές, στην Αργεντινή.

Β.Π Ποιο θα είναι το πόρισμα; Τι μπορεί να βγει δεδομένων όλων αυτών;

Υπάρχουν στοιχεία που προκύπτουν, παρά τις προσπάθειες συγκάλυψης. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει διάθεση στους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αποτυπωθεί στο πόρισμα πχ ότι χρηματοδοτήθηκαν τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα.

Β.Π: Είναι πιθανό να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή ελέγχου; Με άλλα λόγια θα δείξετε πρόσωπα;

Πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή. Αυτό μπορεί να γίνει αν το προτείνει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οι 10 του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι 6 της ΝΔ δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Ως εξεταστική επιτροπή έχουμε υποχρέωση  να πράξουμε τα δέοντα για να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Δε μου αρέσει όμως να προτρέχω και να υποκαθιστώ τους συλλογικούς θεσμούς.

Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Β.Π: Σε σχέση με το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την τολμηρή δήλωση Τσίπρα, φαίνεται να σέρνεται μια κατάσταση αβεβαιότητας. Πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό;

Επειδή αυτός ο εγκλωβισμός σε μια κατάσταση κρίσης και Βαβυλωνίας μας βλάπτει όλους, η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού αποφάσισε, εκτός των άλλων, και ένα χρονοδιάγραμμα οριστικής αποσαφήνισης αυτής της κατάστασης, μέχρι την επόμενη Κεντρική Επιτροπή.  Θα γίνει πριν ή αμέσως μετά τις γιορτές για να ξεκαθαριστεί με ποιους μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί κάτι στέρεο, πειστικό  και ευρύχωρο και με ποιους όχι.

To Γραφείο Τύπου